Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis z výroční schůze 7.4.2017

9. 4. 2017

Zpráva o činnosti a hospodaření OS

     V roce 2016 jsme pořádali celou řadu akcí, pod záštitou našeho OS. Většinu z nich jsme zároveň i financovali, nebo spolufinancovali. Jako příklad mohu uvést úpravu sběrného dvora a Den Země. Ve spolupráci s dospělými uspořádaly místní děti cyklozávod, který se setkal s kladným ohlasem a účast byla překvapivá. Jako tradičně jsme uspořádali Den dětí a čarodějnice. Zde již účast dětí nebyla tak vysoká a to i přesto, že se účastnily děti z okolí. Ve spolupráci s paní Kadlecovou proběhlo i několik akcí v místním kostele, kde namátkou můžeme uvést, recitál Pavla Hybeše, vystoupení sboru z Čachovic, Den kostelů, zpřístupnění betlému a na samotný závěr roku půlnoční mši. Zde byla účast vždy velká a můžeme říci až překvapivě velká. Velká účast byla i na koncertu, spojeném se samotným rozsvěcením vánočního stromečku. V čase posvícení jsme podpořili místní sportovce v pořádání tradičního nohejbalového turnaje. Naše sdružení se podílelo na přípravě občerstvení pro startující závodníky a tato spolupráce byla velmi kvitována pořadateli. Jednou z již tradičních akcí našeho sdružení je výlet za poznáním. Ve svátečním čase vánoc jsme navštívili hrad Sychrov. Všech 21 výletníků bylo spokojených a to i přes rozmarné a občas nepřející počasí.

     Naše sdružení pro účely materiálního zajištění dalších akcí zakoupilo akční sladké odměny s dostatečnou dobou trvanlivosti. Pro zajištění dětských soutěží byly nakoupeny světelné tyčinky  a to celkem ve třech baleních. V majetku a k dispozici všem členům sdružení je od května 2016 laminovací přístroj a tavné folie. Tento nákup byl uskutečněn v reklamní akci pro potřeby našeho sdružení, konkrétně pro zatavování letáků, pozvánek a informací pro veřejnost. S koncem roku byly všechny čerpané finance řádně vyúčtovány s Obecním úřadem ve Dvorech a v současné době již máme opět schválen příspěvek ve výši 10.000,-Kč na rok 2017 a to i vzhledem k tomu, že jsme v roce 2016 čerpali finance s pověstí dobrého hospodáře.

     Pro další akce, pořádané našim sdružením v roce 2017, bychom měli vzít v úvahu fakt, že v obci se razantně snížil počet dětí v předpubertálním věku a je tudíž nasnadě se zamyslet nad tím, zda by nebylo lepší akce sdružení směřovat směrem k dospělým spoluobčanům. Akcím pro děti se samozřejmě nevyhýbat, ale přizpůsobit jejich počet a rozsah skutečnému počtu dětí v obci. Některé návrhy akcí budou předneseny v diskusi a teprve po jejich schválení členy budou zapsány do kalendáře akcí. Ani pro tento rok bychom se však neměli vyhýbat již tradičním akcím jako je Den Země (22.4.2017), Den dětí (27.5.2017), Noc kostelů(9.6.2017), posvícení a turnaj v nohejbale a výlet za poznáním. Věřím, že zpětná vazba na letošní akce bude stejně kladná, jako na akce pořádané našim sdružením v minulosti a nový svěží duch jim neuškodí.